Destilačný prístroj STABIL 200L

Destilačný prístroj STABIL 200L

OPIS VÝROBKU A JEHO ZAMÝŠĽANÝ ÚČEL POUŽITIAZariadenie na destiláciu ovocia je destilačný prístroj na pálenie domácej pálenky. Procesom destilácie z alkoholového kvasenia ovocia (slivky, hrušky, marhule, hrozna) dostávame alkoholový destilát. Destilačný prístroj sa skladá z medeného kotla, z ktorého sa pomocou teploty odparuje alkohol, z chladiča, v ktorom sa alkohol kondenzuje a z piestupníka, ktorý spája kotol s chladičom. Všetky časti destilačného prístroja, ktoré v procese destilácie majú kontakt s alkoholom sú vyrobené z čistej medi. Meď v procese destilácie neutralizuje väčšiu časť kyseliny a iných skaze podliehajúcich chemických látok, ktoré sa vytvárajú počas alkoholového kvasenia ovocia alebo počas samotnej destilácie.

1920 € s DPH

Dostupnosť: Na otázku

OPIS VÝROBKU A JEHO ZAMÝŠĽANÝ ÚČEL POUŽITIAZ
ariadenie na destiláciu ovocia je destilačný prístroj na pálenie domácej pálenky. Procesom destilácie z alkoholového kvasenia ovocia (slivky, hrušky, marhule, hrozna) dostávame alkoholový destilát. Destilačný prístroj sa skladá z medeného kotla, z ktorého sa pomocou teploty odparuje alkohol, z chladiča, v ktorom sa alkohol kondenzuje a z piestupníka, ktorý spája kotol s chladičom. Všetky časti destilačného prístroja, ktoré v procese destilácie majú kontakt s alkoholom sú vyrobené z čistej medi. Meď v procese destilácie neutralizuje väčšiu časť kyseliny a iných skaze podliehajúcich chemických látok, ktoré sa vytvárajú počas alkoholového kvasenia ovocia alebo počas samotnej destilácie.

KOTOL

Kotol je najdôležitejšou časťou celého destilačného prístroja. Kotly, ktoré majú jednodielne kúrenisko (stabilné) sú vybavené miešadlom, ktoré bráni pripáleniu kvasu počas pálenia (destilácie). Stabilné kotly majú vbudované otvory na plnenie (horný otvor) a prázdnenie (bočný otvor) a tak počas plnenia a prázdnenia nie je potrebné rozmontovať kotol.Kúrenisko je vyrobené z jednej časti, na rozdiel od tzv. "prevaľovačov", ktoré majú kúreniska vyrobené z dvoch časti. Na dolnej časti je otvor na kúrenie a na opačnej strane na hornej časti je otvor na odťah dymu.
*Kvôli vysokým teplotám Vám odporúčame dolnú časť kúreniska obklopiť šamotovými tehlami, aby sa tým predĺžila trvácnosť kúreniska.

CHLADIACA NÁDOBA –" TABARKA"

Chladiaca nádoba alebo kondenzátor je nádoba vyrobená z pozinkovaného plechu, v ktorej sa nachádza špirálová medená rúrka a ktorá sa plní studenou vodou. Dolná časť špirály vychádza z nádoby a cez ňu vyteká alkoholový destilát. Na dosiahnutie úplnej kondenzácie alkoholového destilátu, teplota chladiacej vody by nemala byť vyššia ako 25°C; na hladine vody, ktorá sa vylieva z nádoby maximálne 60°C. Počas procesu pálenia pálenky je preto potrebné kontrolovať teplotu a podľa potreby dolievať studenú vodu. Súčasne z prepadovej rúrky chladiča vytečie teplá voda. Ak sa voda v chladiči píliš zohreje, alkoholový destilát sa nekondenzuje úplne a odparuje sa do vzduchu. Na to nás upozorňuje vôňa pálenky.

 

popis

popis2

popis3

Nový komentár

* (Povinné)

Anketa

Ste za umožnenie pálenia alkoholu z ovocia pre vlastnú spotrebu novým zákonom?

no alt
no alt
no alt
no alt
no alt

Prihlásenie